Indítsa a 2024-es évet a Cursor CNC-vel!

Minden kedves ügyfelünknek és partnerünknek sikerekben gazdag boldog új esztendőt kíván a Cursor CNC csapata!

2024 a Cursor számára a változások évének ígérkezik. A korábban megkezdett utat részben elhagyva olyan tevékenységi körrel és működési struktúrával folytatjuk a munkánkat, ami a partnereink számára még értékesebbé teszi a velünk való munkát. A feladat nem lesz kevesebb, sőt. A Darwin által létrehozott evolúcióelmélet a fajok közti versenyről a vállalatokra is igaz. Ahogy az alkalmazkodás képességének szerepe is igaz. A Cursor CNC legnagyobb értéke, a benne dolgozó kollégák tudása, egymással való kommunikációja, hozzáállása és eltökéltsége.

2023 januárjában, ha végig sétáltam az üzemen, csupa hozzáértő dolgozót láttam. De azt is éreztem, hogy a kohézió nem kellően erős ahhoz, hogy nehéz piaci versenyben, gyorsan reagálva a változásokra is kimagasló eredményt érjünk el. 2023 első három negyedéve számunkra a felkészülés ideje volt. A felkészülésé arra, ami az év utolsó negyedévében beköszöntött, 2024-ben pedig csaknem biztosan végig velünk lesz. Megváltozott elvárások, átalakuló piaci viszonyok, erősödő verseny.

Azt gondolom, hogy némi szerencsével és nagyon sok beletett munkával sikerült olyan csapatot kovácsolni, akik nagyon jó eséllyel néznek szembe a gazdaság támasztotta kihívásokkal, reagálnak a változásokra és segítik egymást a közösen kijelölt úton. 

2023-ban a korábbinál sokkal tudatosabban gyűjtöttük és elemeztük a gyártással kapcsolatos adatokat. Ezek vonatkoztak projektekre, költségekre, bevételekre, személyekre és gépekre is. Gyűjtöttünk minden adatot, már akkor is, amikor még nem volt teljesen világos, hogy mire használjuk majd. Ez remek döntésnek bizonyult, hitelesen támogatta a 2024-es üzleti tervezésnek a folyamatát. 

2024-re kitűzött céljaink a minőségirányítási rendszer újragondolása multinacionális vállalkozások elvárásaihoz igazítva. Célunk még, hogy a forgácsolási tevékenységünk hatékonyságait – idő, költség és minőséghatékonyságát is javítsuk. Ennek elsőszámú motorja az újraszervezett technológiai részleg, ahová sikerült nagyon jelentős gyakorlati tudást bevinni. Az operatív feladatok irányítását és a cégvezetői döntéselőkészítést Kis Csaba mérnök végzi. Az üzem gyártási folyamatainak előkészítésének megtörténtét, a folyamatok helyességét és az üzemben gyártott alkatrészek gyártásközi minőségét Kutasi Gábor technológus/műszakvezető végzi. A gépeken pedig 70%-ban nagy tapasztalatú, 30%-ban pedig betanulást végző kollégák dolgoznak. Péter, István, Sándor, Martin, Ádám, Krisztián és Márió nem csak a szakmájukat szeretik elmélyülten, de a vevőink elvárásait is ismerik és követik. Összetartó, erős csapat vagyunk. 

Fontosnak tartottam ugyanakkor azt is, hogy a vevők ne csak élettelen forgácsolt alkatrészeket, hanem esztétikailag kifogástalan, működő részegységeket kapjanak tőlünk, amit plusz ráfordított erőforrás nélkül beépíthetnek. Ezért kooperatív partnereink körét kibővítettük olyan cégekkel, akik víziója hasonló a miénkhez. Gyártási tevékenységünket pedig szereléssel egészítettük ki, így a forgácsolt alkatrészeket csomagolás előtt a vevő elvárásai szerint szereljük, ellenőrizzük és mindezt dokumentáljuk. 

A rengeteg pályára állított terv ellenére sem fogytunk ki az ötletekből. Energiával és lendülettel teli vágunk neki 2024-nek, és hiszünk abban, hogy a ránk váró nehézségek tovább erősítik a Cursor CNC csapatát.

Sipos Ádám

cégvezető

 

cursor-cnc-bakonyi-sandor-januar
A képet Bakonyi Sándor kollégánk készítette