Évértékelő a Cursor CNC-től

Kedves Olvasó,

Az év finish-ében személyes gondolataimmal összegzem az elmúlt esztendőt.
A 2023-as évet a CursorCNC új vezetéssel, megújult szemlélettel és tele tervekkel kezdte meg.

A tervek irányultak egyrészt a folyamatok optimalizálására és a hatékonyság növelésére, másrészt a vevőkkel és a partnerekkel való kapcsolat minőségének javítására. A mindennapok kihívásai pedig tovább színesítették a feladatokkal teli hétköznapokat és hétvégéket.

Számos szempontból elégedett vagyok. A munkák előkészítésének folyamatai, a rendelkezésre álló információk tárolása és megosztása, az anyag és szerszámbeszerzések gyorsabbak és tévedésektől mentesek lettek. Ehhez csupán egyértelmű értékrendre és szakmailag is felkészített kollégákra volt szükség.
Az elkészített alkatrészek minőségellenőrzésének folyamata is elakadásmentessé vált. Ezt nagyban segítette egy pozitív vevői nyomás. Több partnerünk csak szigorúan jegyzőkönyvezett alkatrészek beszállítását engedélyezi, nem hagyva kibúvót a fejlődés alól.
Sikerrel vezettünk be egy projekt- és vevőkapcsolati szoftvert, amivel a gyártás egyes szakaszai real time követhetők. A felelősök közvetlen üzenetet kapnak a feladataikról, és jól láthatók a határidők is. A vevők tájékoztatása automatizálható, ezzel könnyítve az irodai dolgozók munkáját. A projektek utólagos értékelése pedig úgy anyagi, mint egyéb szakmai szempontokból egyszerűvé vált.

2023 nyara a rendkívül pörgős tavasz után meglepő lassulást hozott. A felszabadult időt az üzemi logisztika fejlesztésére fordítottuk. Olyan megoldásokat kerestünk, amiben a dolgozók gyorsabban megtalálják az eszközeiket, azok állapota egyszerűen ellenőrizhető, a munkavégzés biztonsága pedig növekszik.

Az ősz ismét munkával teli volt. Az addig nem jellemző túlórák száma ésszerű keretek között, de emelkedett. Remek lehetőség volt az addigi fejlesztések tesztelésére, további javítására.  A cég gyártásból származó árbevételének rekordját többször is megdöntötte a csapat. A gyártások átfutási ideje átlagosan kb. 75%-kal csökkent. A cég kintlévősége, köszönhetően a partnerekkel való kapcsolat javulásának gyakorlatilag nulla.
Óriási siker, hogy a korábbi években problémát jelentő szakember felvétel az év második felére megoldódott. A környék legjobbjai jelentkeztek hozzánk.

Most, az évszak utolsó napjaiban azt látom, hogy az ünnepek valódi lecsendesedést hozhatnak a CursorCNC legtöbb területén.  A következő év első felének gazdasági prognózisai a pozitívabb hangok szerint is stagnálást sejtenek.

Talán nem a pozitív rekordok éve jön. Mégis bízom abban, hogy a beletett energia, megannyi egyeztetés, szervezés és fejlesztés sikerrel épített és épít a jövőben olyan partnerkapcsolatokat, amikkel a nehéz idők gyorsan elszállnak. A kollégáim szakmailag felkészültek, a CursorCNC vezetése pedig kellően elszánt, hogy szembe nézzen gazdaság állította a kihívásokkal.

Sipos Ádám

Cégvezető

A képet Boda Sándor kollégánk készítette