Takamaz esztergák

A japán TAKAMAZ precíz, strapabíró eszterga gépei egyedi megoldásokat kínálnak a megrendelő sajátos igényeire szabva. Élen járnak a különböző automatizálási és robotos megoldásokban. A szigorú minőségbiztosításnak és rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően a TAKAMAZ gépekre hosszútávon és folyamatosan lehet számítani, leállások nélkül, minimális szervízigénnyel. A gépekre jellemző a kompakt kialakítás, tehát a kis helyigény, a bonyolult megoldások nélkülözése, ezzel elősegítve a folyamatos, tervezhető és üzembiztos termelést. (A világ legkisebb esztergáival a TAKAMAZ büszkélkedhet (3,4”)).

Erősségük az egyedi, adott alkatrészre optimalizált technológia, igény esetén teljes gyártási sorokat is képes a TAKAMAZ építeni, operációkat egybefűzve. Gépeik kiválóak kovácsolt, öntött alkatrészek gyártásához; nagyobb átmérőjű, fűrészelt alapanyagok, tárcsa jellegű alkatrészek megmunkálásához. A TAKAMAZ hatékony megoldást kínál továbbá tengelygyártáshoz, termelékeny társa hosszesztergáknak, szálautomatáknak.

A TAKAMAZ gépei természetesen önállóan is megállják a helyüket. A gépek elérhetők a klasszikus kialakításban, szegnyereggel, száladagolóval, ellenorsóval, hajtott tartóval, Y-tengellyel és a jól ismert FANUC vezérlővel.

TAKAMAZ előnyeit az autóiparban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen alkatrészek, főleg motoralkatrészek, mint például önindító házak gyártásában termelékeny, üzembiztos gépek, illetve a légkondicionáló ipar nyomásszenzor alkatrészeit is TAKAMAZ gépeken készítik.