Takamaz 5 percben

Úttörő a helytakarékos CNC esztergák piacán

Néhány percben szeretnénk bemutatni, hogy mit is képvisel a TAKAMAZ, főbb irányelveit, termékeit, beleértve a 6”-os esztergákat és az automatizálási megoldásokhoz kapcsolódó technológiáikat, amikben a legjobbak. Az 1948-ban alapított TAKAMAZ már több, mint 70 éve gyárt szerszámgépeket. Jelmondatuk:

„Kis alkatrészek kis gépek”, 6” és 8”-os CNC esztergagépek széles választékát kínálják.

Jelentős eredmények az autóiparban

Ügyfeleik jelentős része autóalkatrészek gyártásával foglalkozik, főleg japán gyártók és azok beszállítói, így az eladott Takamaz gépek majdnem 70%-a autóipari felhasználásra kerül. Ahogy egyre jobban terjednek az elektromos járművek, így ezen ügyfelek is elkezdték az elektromos autóalkatrészek gyártására átállítani Takamaz gépeiket.

Nagy számban gyártanak fém alkatrészeket is, például építőipari felszereléseket, hidraulikus berendezéseket (mágnesszelepek), csaptelepeket és acélcsavarokat is.

Széles választék

A Takamaz több, mint 30 féle CNC esztergával rendelkezik 3”-os gépektől a 10”-os tokmányméretig.

A legtöbbet eladott az egyszerű, 1 orsós 1 revolverfejes X széria. Helytakarékos esztergák, főként 6” és 8”-os tokmánnyal, ideálisak kettő vagy több eszterga összekapcsolására. Az utóbbi években megnőtt az igény a komplex alkatrészek gyártására is, így a Takamaz kibővítette kínálatát olyan modellekkel, amik egy gépen belül több munkálatokat is képesek elvégezni, míg a helytakarékosságuk is megmarad.

Egyedi igényekre szabható gépek az egyedi termékek gyártásához

A legjobb tulajdonsága a Takamaz gépeknek, hogy az adagoló rendszer és egyéb perifériás eszközök könnyedén a megrendelő igényeire szabhatók. Az efféle rugalmasság piacvezető tulajdonság a gyártók között, többféle standard, félstandard ill. adott alkatrészre optimalizált megoldások léteznek, ebből adódik, hogy a visszatérő vásárlók aránya 90% feletti.

A gépház és az adagoló integrált kialakítása

Az adagolókat is a Takamaz helyben gyártja, ezáltal még inkább egyedi igényekre alakítható és a gyártási pontosság a megszokott magas szinten tartható.

A gépház és az adagoló együtt tervezésének és gyártásának előnyei:

  • A gyorsaság és a pontosság egyidejű megvalósítása
  • Helytakarékos kialakítás adagoló beépítése esetén is
  • Rövidebb szállítási idő, valamint az adagoló is megérkezik a géppel együtt
  • A szervizeléshez nem szükséges egy külön céget bevonni

Nem csak együtt tervezik az adagolót a géppel, de egybe is építhető a megrendelő igényei szerint.

Összekapcsolt gyártási sor különböző kiegészítőkkel felszerelve

A Takamaz gépek felszerelhetők automatizált tisztító funkcióval, mérési eszközökkel, tárolókkal, alkatrészadagolókkal és palettázókkal, amelyek manapság elengedhetetlenek az automatizált rendszerekhez. Az igények felmérése után a lehető legjobb megoldást kínálja a Takamaz az ügyfelei számára.

Megbízható minőség a helyben gyártott patronos tokmányokkal

A Takamaz azon kevés gyártók közé tartozik, amely saját fejlesztésű patronos tokmányokat is gyárt. A Takamaz gépek többsége ezért saját gyártású tokmányokkal van felszerelve (pl.: XW-30Plus), ezért is ajánljuk patronos tokmány esetén a gyári tokmányok alkalmazását.

A japán Takamaz kizárólagos magyarországi étrékesítője és márkaszervíze a Cursor CNC Zrt. Cégünk az ország egész területén biztosítja a magas színvonalú szerviz szolgáltatást és alkatrész utánpótlást. Keresse értékesítőnket bizalommal.