Nomura DS: svájci típusú esztergagépek, és miért érdemes foglalkozni velük?

Az 1870-es években a svájci órák iránti kereslet nagy mennyiségű precíz alkatrészt igényelt a népszerű órák gyártásához. A korabeli fix fejű esztergagépek nem tudták tartani a kis átmérőjű alkatrészekhez szükséges szűk tűréshatárokat, így a svájci óragyártóipar másfajta esztergagépet fejlesztett ki.

Az évek során a csúszó fejtartót vagy a svájci típusú esztergagépet úgy finomították, hogy a nagy volumenű, nagy pontosságú megmunkálás igazi igáslovává váljon – és ennek jó oka van.

A rögzített fejű eszterga egy forgó munkadarabot tart, miközben a vágószerszám az alkatrészen keresztül mozog. Egy svájci típusú gép azonban olyan rúdanyagot vág, amelyet egy vezetőhüvelyen keresztül vezetnek be egy álló vágószerszám mellett. Ennek azért van jelentősége, mert lehetővé teszi, hogy a vágószerszám a vezetőhüvely közelében dolgozzon, így a munkadarabnak is jobb a megtámasztása, ami nagymértékben csökkenti a vibrációt és a szerszám elhajlását.

Egy évszázaddal az első svájci gépek kifejlesztése után az ipar újabb fenyegetéssel szembesült. Megjelent a pontos és olcsóbb digitális karóra, és erőteljesen kihatott az óragyártás piacára. Válaszul a svájci óraiparnak tovább kellett csökkentenie az alkatrészenkénti költséget, így megszületett az automata rúdadagoló.

A Nomura DS által gyártott svájci típusú esztergagépek automata, nagy kapacitású rúdadagolókkal összekapcsolva ideálisak az alkatrészek felügyelet nélküli és világítás nélküli gyártásához, kezdve az orvosi és fogászati termékektől az érzékeny mérőműszerekig és természetesen a svájci órákig.

Fontos megjegyezni, hogy a svájci típusú gépek nem mindegyike egyforma. A tervezés, a felépítés és az alkalmazott anyagok határozzák meg, hogy a gép megőrzi-e a pontosságát és megbízhatóan működik-e az idő múlásával. További segítségért és információkért keresse értékesítőinket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük